subpage_content_top
timeline_bottom
curve_sub_top

1931

September

"Jeus krijgt het kostbare bericht, dat hij uit de garage kan vertrekken, met het 'Internationale Congres'..."

Jozef Rulof geeft een schilder demonstratie tijdens het 'Internationale Congres'. ('Het Vaderland' van 9 september 1931)

Jozef Rulof|Jeus.Info
zerospacer

Hiernaast een kleine sfeerimpressie van het gebouw 'Ken U Zelven' van de Theosofische Vereniging begin jaren 30 aan De Ruijterstraat 39 te Den Haag waaraan in het bovenstaande krantenartikel wordt gerefereerd.

Jozef Rulof|Jeus.Info
zerospacer

"...wij zijn bezig het bedrog te bestrijden waar men toen in de Pulchri Studio over sprak..."

Toen Jozef Rulof in 1946 de Verenigde Staten bezocht is hij met zijn broers Teun en Hendrik naar een bijeenkomst geweest in de stad Rochester waar een dame hem herkende van haar bezoek in 1931 aan het 'Internationale Congres'. Hiernaast een kleine sfeer impressie van de Pulchri Studio aan het Lange Voorhout 13/15 te Den Haag begin jaren 30.

Jozef Rulof|Jeus.Info
zerospacer

Oktober

"...vestigt hij zich als genezer, maar heeft meteen een tentoonstelling."

Jozef Rulof trekt zich definitief terug uit de garage en richt zich volledig op zijn mediumschap. ('Het Vaderland' van 24 oktober 1931) Daaronder een kleine sfeerimpressie van een zojuist gereed gekomen schilderij samen met Jozef Rulof.

Jozef Rulof|Jeus.Info Jozef Rulof|Jeus.Info
zerospacer

"Eindelijk zijn wij zover...dat heeft dertig jaar geduurd."

'Geen Aardse artist zou dit het medium kunnen nadoen', Jozef Rulof geeft een schilder demonstratie tijdens een spiritisten congres. ('Het Vaderland' van 8 oktober 1931)

Jozef Rulof|Jeus.Info
zerospacer
zerospacer